Έχεις ακούσει WATERBOYS; έφτασε η στιγμή να τους γνωρίσεις ακούγοντας το αριστουργηματικό τους άλμπουμ This Is the Sea.

September 16, 2022 - 218 views
  • Τo επιδραστικό album This is the Sea των Ιρλανδών WATERBOYS, κυκλοφόρησε στις 16 Σεπτεμβρίου του 1985. Ήταν το τελευταίο από τα ‘’Βig Music’’ album τους, όρος που χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει αυτόν τον χαρακτηριστικό ήχο τους , παίρνοντας το όνομα από το ομώνυμο single του προηγούμενο τους άλμπουμ ‘A Pagan Place’.
  • Οι ηχογραφήσεις ξεκίνησαν στις αρχές του 1985 με τους σπουδαίο Σκωτσέζο μουσικό Μike Scott, τον σαξοφωνίστα Thistlethwaite τον Wallinger ο οποίος, λίγο αργότερα άφησε την μπάντα και σχημάτισε τους World Party και με guests διάφορους μουσικούς. Ένας από αυτούς ήταν και ο Steve Wickham ο οποίος, εντυπωσίασε τον Wallinger όταν τον άκουσε στο ντέμο της Sinnead O' Conor. O Wickam πρόσθεσε το βιολί στο The Pan Within και έγινε επίσημα μέλος των Waterboys . Eίναι ο ίδιος που έπαιξε αργότερα βιολί στο Sunday Bloody Sunday των U2 ενώ, ήταν η βασική επιρροή του αρκετά πιο folk επόμενου αλμπουμ τους Fisherman’s Blues.

    Το This is the Sea τα πήγε καλύτερα σε πωλήσεις σε σχέση με τα δυο προηγούμενά τους άλμπουμ, καταφέρνοντας να μπει στο τοπ 40 ενώ το τραγούδι "The Whole of the Moon" έφτασε μέχρι το Νο.26.

<

  • Το Τhis is the Sea των Waterboys, ενθουσίασε τους κριτικούς οι οποίοι το περιέγραψαν ως μια επική και χαρακτηριστική στιγμή στην ιστορία του συγκροτήματος. Στιχουργικά το άλμπουμ ασχολείται με την πνευματικότητα στα 'The Pan Within' και 'Spirit', με τον έρωτα στο 'Trumpets' αλλά και με την πολιτική στο 'Old England' κουνώντας το δάχτυλο στην πολιτική της Μάργκαρετ Θάτσερ. Tο ομώνυμο τραγούδι που κλείνει και το άλμπουμ είναι πραγματικά ένα ποίημα, που χρησιμοποιεί την παραπομπή του ρέοντος ποταμιού με την ίδια τη ζωή και την ανανέωσή της.

    Ακόμη και ο Bono (των U2) υποκλίθηκε, συμπεριλαμβάνοντάς το στην προσωπική top 10 λίστα του, έχοντας δηλώσει πως στη ροκ η λέξη ‘’ποίημα’’ αναφέρεται συχνά χωρίς λόγο, κάτι που σίγουρα δεν ισχύει εδώ και σε αυτό το άλμπουμ. Το χαρακτηρίζει ως ένα μουσικό έργο αντισυμβατικό, με το πάθος να ξεχειλίζει από τα αυλάκια του. Θεατρικό, μελοδραματικό, «υπερβολικό».

Comments(0)

Log in to comment